Tercer diàleg online: Repensar el treball. Economia, robotització i precarietat
Amb Andreu Mas-Colell i Philippe Van Parijs
Descripció

 

El treball és al centre de la dinàmica econòmica. La situació d’emergència que hem viscut i els grans processos de robotització, per esmentar només dos factors, fan pensar que la mateixa idea de treball s’està transformant. Com hauríem o podríem treballar i a quin model econòmic ens duria? Podrem viure de les rendes del treball? La pandèmia ha fet reconsiderar el paper de l’estat i la necessitat d’una renda bàsica garantida? Quina mena d’economia (i quines polítiques) podrien pal·liar unes desigualtats creixents?

Ponents:

  • Andreu Mas-Colell, Catedràtic emèrit d’economia de la UPF i president del BIST (Barcelona Institute of Science and Technology). Ha sigut professor d’economia i matemàtiques a Berkeley, catedràtic d’economia de Harvard, conseller d’Universitats i Recerca i conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat.
  • Philippe Van Parijs, Doctor en filosofia i ciències socials, professor a Lovaina, Harvard i Oxford. Gran defensor de la renda bàsica, presideix l’Advisory Board of the Basic Income Earth Network. La revista 'Prospect' el situa entre els deu pensadors més importants de l’època del covid-19.

Moderat per l'economista Elena Costas.

Per accedir a l'oferta, inicia sessió com a subscriptor
Subscriu-te a l'ARA
Accedeix al teu compte de l'ARA