La Tità de Mahler & OCM al Palau de la Música
Aquest esdeveniment ha finalitzat
Tens un 20% de descompte per gaudir del concert
Descripció

 

Mendelssohn havia promès al seu amic violinista Ferdinand David que li escriuria un concert. Va trigar sis anys a complir la paraula donada.

Considerat ‘el més clàssic de tots els romàntics’, Mendelssohn inclou en aquest concert algunes novetats que compositors posteriors van prendre com a exemple: és el violí i no l’orquestra qui introdueix el tema inicial del primer moviment, la cadenza no es troba al final sinó abans de la reexposició i, a més, el solista també exerceix d’acompanyant de l’orquestra en moltes ocasions.

Mahler va trigar força temps en acabar la seva primera simfonia -del 1884 al 1888-. El so d’un cucut, representat pel clarinet en el primer moviment, així com el ritme de vals del segon moviment, retraten el seu amor per la natura i els records d’infància i de joventut. La marxa fúnebre del tercer moviment, amb una transformació de la cançó Frère Jacques, dibuixa musicalment el quadre de Jacques Callot en què uns animals assisteixen al funeral d’un caçador. L’enèrgic quart moviment serveix de final triomfal.

Tens un 20% de descompte per gaudir del concert
Subscriu-te a l'ARA
Accedeix al teu compte de l'ARA