Taller d'iniciació al còmic

Amb l'il·lustrador Òscar Sardà


1 de juliol a les 17.30h via Zoom*

4 € per a subscriptors / 6 € per a no subscriptors

En el taller d'introducció al còmic amb Òscar Sardà, l'autor i il·lustrador ens parlarà de què el va motivar a dedicar-se a l’ofici de dibuixant, quin va ser l’origen de la saga del seu personatge més preuat, el follet Oriol, i la gran influència, en la seva trajectòria artístico-professional, dels autors de l’escola francobelga de còmic, i ens mostrarà alguns dels seus referents: Tintín, d’Hergé; Espirú i Fantàstic, de Franquin; Astèrix, d’Uderzo (del qual fa tallers de dibuix en viu a Ficomic, al Saló de la Infància, etc.); Lucky Luke, etc.

Durant el taller analitzarem les analogies entre el còmic i el cinema, dues arts narratives seqüencials que tenen molts elements en comú, però posant especial atenció en els recursos narratius propis del còmic: les onomatopeies, les bafarades de text, les línies cinètiques, etc. En aquest àmbit, a la segona fase de la sessió, l’autor posarà exemples dels valors de pla, enquadrament, disseny de personatges, etc.

També ens mostrarà els estris bàsics i tradicionals emprats en el còmic i farà esment de les noves eines digitals que s’utilitzen a partir de la revolució tecnològica dels darrers anys: tauletes gràfiques, iPads, etc.

Per acabar, l’autor ens farà una demostració en directe del procés d’execució d’una vinyeta de còmic, que comprendrà des de l’esbós inicial a llapis fins a l’acabat final (entintat) d'una il·lustració del seu personatge el follet Oriol, en què es veuran els recursos narratius del còmic abans esmentats.

Com participo als actes online de l'ARA amb Zoom? T'ho expliquem pas a pas en aquest enllaç.

* La sessió pot ser enregistrada.

Entrades exhaurides

Gràcies pel teu interès, però hem exhaurit totes les entrades per aquest acte.