En trànsit: debats per a un canvi d'època

Segon diàleg online
Podem imaginar el demà?

Els relats que construeixen el futur


Ja disponible

5 € per a subscriptors / 8 € per a no subscriptors

¿El passat continua sent el punt de partida per imaginar el futur? ¿Quins són avui els llenguatges que ens permeten projectar el futur? ¿La fabulació pot ser anticipatòria? ¿Els relats distòpics i els utòpics es complementen o s’exclouen? ¿La condició humana ha d’estar entre els objectes de la imaginació política?

Ponents:

  • Siri Hustvedt: escriptora i la seva obra inclou poesia, novel·la i assaig. Formada a la Universitat de Colúmbia en literatura anglesa, actualment és docent en psiquiatria al Weill Cornell Medical College de Nova York. Els seus interessos interdisciplinaris l’han dut a treballar en els camps de la filosofia, la neurociència, la neurologia, la psiquiatria, les arts visuals i la literatura. Premiada internacionalment per la seva obra de creació i de recerca.
  • Carlo Ginzburg: historiador. Va ensenyar a la Universitat de Bolònia, a la Universitat de Califòrnia (UCLA) i a l’Escola Normal Superior de Pisa, i ha combinat la docència amb la recerca en el que s’ha anomenat la microhistòria. Entre els seus llibres destaquen Indagine su Piero (1982), Miti emblemi spie (1986), Occhiacci di legno (1998) o Il filo e le tracce (2006).

Moderat per Daniel Gamper, filòsof

* Duració: 90 minuts
* Idioma: anglès i subtitulat en català i castellà

Accedeix-hi amb el teu usuari de l'ARA